Както цяла България вече разбра, най-вероятно кореспонденцията между Станислав Цанов и хакера е следена от Алексей Петров с разработеният в Израел шпионски софтуер Pegasus.

Екипа на сайта ни попадна на информация, че новата версия на програмата Pegasus 4.0 е още по-усъвършенствана и вече дори не е нужно контролираният обект да разполага с мобилно устройство, за да бъде шпиониран. За осъществяване на следене софтуерът може да използва данни от системата Умен град и Интернет на телата, които разполагат със сензори, засичащи ДНК излъчването на всеки човек.

Уникалния ДНК сигнал играе ролята на „чип за проследяване и контрол“,  прихваща се чрез 5G мрежата и от там се прехвърля към суперкомпютър като този в Техно Парк София.

Засега умни градове са Габрово, София и Варна. По автобусните спирки, обществените сгради и др. са монтирани специални сензори, които улавят слабия електромагнитен ДНК сигнал. За съжаление, тази чувствителна персонална информация вече е открадната от повечето граждани и записана в база данни чрез процедури като „тестове за COVID“, криминална регистрация или кръвна проба.

Автор: Илиян Недев

Още по темата: