Видеото, в което Цанов разкри, че без негово знание Алексей Петров е разполагал с личната му кореспонденция и пълен достъп до телефона му, стана „viral“ в цялата страна. Алексей показал на Станислав чата му с момче относно бъдещо предаване, разкриващо, че машините за гласуване могат да бъдат хаквани.

Преди това Петров се е „похвалил“ и на Веселина Томова, че знае съдържанието на нейните чатове. Журналистът Ивелин Николов съвсем правилно свърза двата случая.

За никого в България не е тайна, че ДАНС разполага със системата Pegasus, разработена от Израел. Чрез тази система агентите на ДАНС могат да проникнат в електронните устройства на абсолютно всички. Очевидно Алексей Петров е имал много добри контакти в ДАНС и е получавал информация от системата Pegasus за хора, които го интересуват. Не е трудно да се предположи, че е шантажирал по подобен начин не само Томова и Цанов, но и много други хора.

Дори сополивите пубери се дразнят когато майка им наднича в личната им кореспонденция. Да не говорим, че това е противоконституционно: Чл. 34.(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени!

Дали пък Алексей не е попаднал на човек, който има ниска търпимост към това някой да го шпионира и шантажира, може би разследващите органи трябва да работят и по тази версия?

„Един път стомна за водичка... втори път стомна за водичка... на трети път стомната се чупи“…

Автор: Илиян Недев