Известно е, че пролетариата се управлява най-лесно като се държи в непрекъснато състояние на страх и тревожност с най-разнообразни дезинформационни „новини“. За разлика от интелигентните хора, които са развили критично мислене, профанската маса кълве всяка троха дезинформация, която се пуска в информационното пространство.

„Извънземните“ – дезинформацията с извънземните е глобална кампания, поддържана едновременно от САЩ, Русия, Китай и страните от ЕС. Когато трябва да се прикрие действие на военните или поради друга причина трябва да се отклони вниманието на публиката, винаги се вади картата с „извънземните“. Както забелязахте, най-новите кадри с „мумии на извънземни“ от Мексико са доста нискокачествен фейк. Тази „новина“ се налага в този момент, тъй като хайпа за войната нещо спихна, а този за „новия вирус“ нещо не се възприе много добре дори от ковидиотите. „Излизането на хора извън орбитата на Земята“ – Всички интелигентни хора знаят, че Земята е затворена система. От нея нищо не може да излезе над 460 км и нищо не може да влезе – нито „космически кораби“, нито „извънземни“, никой не може да пътува до Марс, да каца на Луната, на Слънцето или където и да е. Фейковете за кацане на Луната или на други подобни се вадят от правителствата, когато поради някаква друга причина трябва да се акумулира допълнителен бюджет, който да оправдаят с „космически полети и програми“, за които се харчат милиарди, разбира се, източени от данъкоплатците. Както мнозина от читателите са забелязали, видеата в Youtube, в които се разкриват излагациите на актьорите, които участват в сериала „Международна космическа станция“, бяха изтрити до едно. Във фейка МКС участват отново САЩ, Русия, Китай, Япония, Франция и т.н. Може би сте забелязали, че откакто по-голямата част от публиката научи, че кадрите от МКС се фалшифицират, „новините“ за това как астронавтите си подхвърлят портокали и свирят на китара в МКС изчезнаха от дезинформационното пространство. За създаване на дезинформационни новини се използват холограми, дийп фейк и CGI. Вие сами може да потърсите в интернет холограмите, използвани в 9/11 и речите на папата и др. политици пред публика.

Много често за да се поддържат тези дезинформационни кампании правителствата използват т.нар. контролирано изтичане на информация от някоя агенция: от време на време някоя публична личност, агент или директор на агенция „разкрива“ уж класифицирани документи. Най-интересното от всичко е, че голяма част от хората с лекота се хваща и разпространява подобни „разкрития“, с което подпомага дезинформационната кампания.

За съжаление е пълно с наивници, които кълват и на всякакви „алтернативни новини“ за разруха, анархия, бунтове, вируси, войни, буболечки в храната, извънземни и т.н. Добрата новина е, че част от гражданите постепенно започнаха да различават поне холограмите и дийп-фейковете от реалните видеа.

Пишете в коментари кои от вас се вързаха на фейка с „Мексиканските извънземни“ или на майтапа с „кацането на Слънцето“.

Автор: Невена Станчева

Още по темата: