Това е поредният удар върху демокрацията и свободата на словото!

Инцидентът се случва непосредствено след участието на лидера на „Величие“, Ивелин Михайлов, в телевизионното предаване „Панорама“ по БНТ. По време на интервюто Михайлов направи разкрития за връзки между криминални групировки и политически партии, както и с местни управници във Варна.

Неизвестни лица са счупили стъкло на сградата и хвърлили вътре коктейл "Молотов", в резултат на което огънят е изпепелил целия офис. Три етажа от сградата са силно опушени и ще се нуждаят от основен ремонт. За щастие, при инцидента няма пострадали хора.

Атентатът определено е посегателство срещу демокрацията и върховенството на закона и е крайно показателен за нивото на политическата ситуация у нас.  

БНТ заснеха репортаж за случая, но думите на журналистката са били: „На 99% съм сигурна, че няма да го излъчим, тъй като си има регламент и сме в предизборна кампания.“

Значи мафията (т.е. държавата) може да коли и беси по време на кампания, а националните медии са длъжни да мълчат?

Важно е да отбележим, че ние не сме нито за партия „Величие“, нито за която и да било друга партия, тъй като цялата политическа система е дълбоко опорочена и абсолютно неефективна.

Според нас обаче извършителите и поръчителите на подобни престъпления трябва винаги да бъдат разкривани и сурово наказвани, в името на демокрацията и справедливостта!

Ето го и участието на Ивелин Михайлов, което най-вероятно е провокирало атентата:

Никой друг освен теб няма да те спаси. Присъедини се към „Свободно общество“!