Статията в сайта vtorifront.bg: Какво храни антиваксърството и конспирациите? ме провокира за кратък коментар, тъй като е много показателна за начина, по който все още разсъждава значителна част от обществото ни.

Напоследък често забелязвам как на много от така наречените интелектуалци, или поне смятащи се за такива, нещо някога им е попречило да надскочат стадния манталитет и вместо мързеливо да поверяват съзнанието си на „експертите“ от телевизията, са забравили да се вслушват в собствения си разум. Първото, което би трябвало да се запита всеки наистина разсъждаващ, е кой представляват тези от екрана, хвалещи и настървено защитаващи ваксините? За кого работят? Какъв е интересът им да го правят? Не бяха ли ваксините едни корпоративни продукти, носещи огромни печалби на частни лица и купувани без наше позволение с милиарди от данъците ни? А медиите, които непрекъснато облъчват за ползата от тях, чия собственост са, не е ли на същите тези фондове притежаващи фармацията? Но за съжаление, мирогледът на повечето хора, е прекалено ограничен за подобни, разнищващи механизмите на системата въпроси. На така наречените вярващи в науката ваксъри, някак все им убягва да се замислят, за кого аджеба работят учените, на които вярват? Те живеят в свой собствен въображаем свят, където незнайно защо всички журналисти са абсолютно независими, честни и родени да служат безплатно на обществото. Учените пък обитават абстрактно място (най-вероятно при джуджетата на дядо Коледа), където напълно безкористно денонощно се трудят за нас. Съжалявам, че трябва да ви събудя, но колкото и приказно хубава да е представата ви за живота, в нея липсва връзката с реалността. А тя е, че на децата се инжектират ваксини (разбирайте химикали и бактерии) веднага след раждането, уж за да ги имунизират, само дето човешката имунна система се развива едва след шестия месец, като преди това бебето си набавя антитела от кърмата. На практика новородените нямат имунна система, която да реагира на така наречените ваксини, тогава, какво точно и защо им бият? Знам, подобен въпрос е невъзможно да възникне в съзнанието на ваксърите… 

Разбира се, положението с COVID ваксина е същото, даже и много по-лошо, но само човек, който знае какво е планирано, може да види пътя водещ до него. От другата страна е добитъкът (впрочем думата „ваксина“ произлиза от „крава“), програмиран безволево да отрича действителността веднага щом го активират с ключовата дума конспирация. Тези хора са неспособни да осъзнаят елементарни факти, като например, че всички уж защитени ваксинирани, се разболяват и умират в пъти повече от неваксинираните. Или пък фактът, че никой никога не е излолирал вируса COVID-19, т.е. срещу какво тогава работи ваксината? Те не забелязват как нито едно от твърденията и обещанията на правителството от самото начало на пандемията до днес не е спазено, а действията му противоречат на всякаква логика.

Сякаш пред съзнанието на стадото се е спуснала плътна завеса и то е напълно безпомощно срещу лъжите, с които го надъхват по пътя към кланицата.

п.п. Това, че в края на статията от vtorifront.bg авторката ѝ (самообявила се за ваксър), след като през цялото време се оплаква от неадекватната реакция на властите, отново се обръща към тях, чакайки нови инструкции какво да прави, достатъчно красноречиво показва коя група всъщност изобразяват аборигените, които е публикувала...

Автор: Ангел Ангелов

аборигени