Управляващият директор на Световния икономически форум Гим Хуай Нео предложи да се облага с данък не само въглеродния двуокис, но и водата, тъй като им било по-удобно да я измерват:

 „Освен такса върху CO2, трябва да помислим и за други аспекти на природата, които са по-лесни за количествено определяне. В началото няма да успеем да измерим и обложим с данък всички природни ресурси, използвани от хората, но може да започнем с водата.“

Тези фашисти май вече доста са си повярвали. Без никой да им е дал право да се разпореждат с безплатните природни ресурси, искат да ни таксуват все едно са тяхни.

Членовете на Световния икономически форум (WEF) започнаха да обсъждат планове за поемане на контрол върху всички елементи на природата, на които хората разчитат за оцеляване, като храна, вода и дори снабдяването с кислород.

По време на годишната среща на WEF глобалистите обявиха, че природните системи са ограничени и трябва да бъдат корпоративни, т.е. тяхна частна собственост.

Говорителят на форума Линдзи Хупър (главен изпълнителен директор на Института за лидерство в Кеймбридж) разкритикува членовете на широката общественост, че очакват водата и кислородът да бъдат „неограничени“ и „безплатни“.

Според нея храната, водата и кислородът са „форми на природен капитал“, които глобалните елити трябва да контролират.