Айде, бедните, ако обичате да не карате повече в центъра на София, чао!

Според blitz.bg над 100 хиляди автомобила са получили стикер за първа "екокатегория" при годишния си технически преглед през 2022 г. Това са автомобили на почти 20 години. Съгласно новите "екологични правила", собствениците им, поради ниските си доходи (кой доброволно кара кола на 20 години?) ще бъдат законно дискриминирани като им бъде забранено да шофират в центъра на София.

Това е изумителен прецедент, който отбелязва настъпването на еко-фашизма. Схема на управление, в която псевдо-държавата (представяща се за "българска държава" – частна структура, управлявана от над-национални лица и организации) получава нови пълномощия неконтролирано да ограничава гражданските права на хората, оправдавайки се с "грижа за околната среда".

Така въобще се изпразва от смисъл понятието "човешки права", тъй като всяко ваше право може да бъде отменено или ограничено "в името на околната среда": да шофирате, да строите къща, да се топлите на дърва, да гледате домашни животни, да произвеждате храна, да се разхождате в планината. Вече всяко нещо може да бъде обявено за вредно за "крехкото еко-равновесие".

Естествено схемата навлиза бавно, не защото има нещо общо със защитата на околната среда, а за да може населението да свиква постепенно с новия си правен статус на "роби". Ако забранят "от днес за утре" и най-наивните ще се сетят какво се случва, а така жабата се подгрява бавно докато незабелязано се свари. Добре дошли в Новия Световен Ред!

Източник: телеграм група ЗЛО