„Върнах се от Канада, защото имам три дъщери, а там и да си богат е опасно за живеене“. Вижте разказът на финансиста Никола Илиев, който се е движил в средите на банкери в Канада, САЩ, Франция и Англия. В Канада има все повече работещи бедни? Става по-зле и от България? Старите банкерски фамилии създадоха неолиберализма, за да контролират хората? Как? Нелегалните мигранти са част от план, а вратите за тях са широко отворени в Америка? Заливат улиците на Канада и САЩ с престъпност? НПО-та за протести и натиск?

Три хедж фонда и американските служби контролират света – милиардери, милионери, политици, премиери и президенти от цял свят – всички им се подчиняват? Как и защо? Защо след като е потърсен за финансови консултации от родни олигарси, Никола Илиев смята, че в България няма истински бизнес? Когато чуете, че идва чужд инвеститор от няколко конкретни държави – става въпрос за нашите пари, които са откраднати от политиците? България не е бедна държава, но много пари се източват?

Повечето българи не живеят добре в чужбина? Киро и Асен са опасни, но и Борисов им остави държава в незавидно финансово положение? Показал ли е американският посланик на българските политици, че знае за всичките им тайни сметки? Как може да се изразходва ефективно държавния бюджет, за да генерира още пари? Всичко това и още финансиста Никола Илиев, който е решил и да се включи в политиката през „Граждански блок“.