Филмът от две части „Тайните символи в левовете“ е плод на задълбочено проучване за значението на тези символи и картини, като носители на информация за историята на България. Нашите пари са изпъстрени със сцени от живота на исторически личности и техните послания, които повече от двадесет години стоят прикрити под „банкова тайна“ за широката публика, въпреки че ги виждаме всеки ден. След месеци на обикаляне по музеи и библиотеки, четене и анализиране на книги и архиви ще повдигнем завесата на удивителните истории криещи се в нашите банкноти! Ако сте заинтригувани от загадъчния свят на символите, влиянието на парите и скритите значения зад сложния дизайн в левовете, то това видео е задължително за гледане! Във втората част на филма ще разгледаме символите в банкнотите от 5, 10, 20 и 50 лв. като ще разбием не малко от митовете свързани с тях. Ще ви запозная също така и с проблемите които трябваше да преодолея за да открия истината скрита в нашите банкноти, както и много други интересни неща свързани с България, Стефан Стамболов, Иван Милев, Петър Берон и Пенчо Славейков.

Автор: Иван Христов

Коментар на Godlessera:

Филмът е интересен и професионално направен. За съжаление обаче положителното ни впечатление от него спира дотук. Предоставянето на информацията подозрително много напомня на статиите в сайтовете на „факт чекърите“. Разсъжденията са еднопластови и на профанско ниво, игнориращи напълно истинския смисъл, но за сметка на това, внушавайки че разкриват именно него.

Между другото, опитахме се да поясним на автора в коментарите към втората част на филма, че така наречения „Испански грип“, за който споменава, е всъщност резултат от първите масови експериментални ваксинации. Затова е имало и толкова много жертви деца, затова и са боледували хора на различни места по света, без да имат каквото и да било общо по между си. Все пак международните пътувания тогава са били хилядократно по-малко от днес.

Разбира се, коментарът ни колкото и пъти да бе постван, дори и в цензуриран вид, на секундата се триеше. В последствие видяхме, че авторът на филма гордо развява украинското знаме във фейсбук профила си, а всичките му постове от 2020 г. (началото на пЛандемията) са изтрити. Доколо човек, вярващ сляпо в пропагандата и мейнстрийм информацията, може да изрази обективна гледна точка, оставяме да прецените сами.

Въпреки всичко, трудът му заслужава уважение, затова ви предоставяме линк към филма. Просто не забравяйте винаги да си имате едно на ум! ;)


п.п. Разбира се, може и да грешим в преценката си.