Изглежда, че световните „занулители“ са сериозно уплашени от развитието на конспиративни теории около тяхното дете „Голямото нулиране“ на Клаус Шваб. Оказа се, че да задържиш огромен брой хора в качеството им на безмозъчни овце, които се радват на новата нормалност, все още е много трудно.

Журналистът Джейми Редман проведе свое собствено разследване, което можете да прочетете ТУК. За тези, които са твърде мързеливи да четат на английски, ето някои кратки тези:

В статията за проверка на фактите на Ройтерс се казва, че инициативата е наречена “Голямото нулиране” през юни 2020 г. Репортери на Ройтерс твърдят, че снимката, разпространена в интернет, на която холандски политици са поканени на форум за “Голямото нулиране” в Давос, е "извадена от контекста".

Сайтът greatreset.com твърди, че блокирането е помогнало за намаляване на глобалните емисии. „В момента имаме малък прозорец от възможност да рестартираме и да оформим бъдещето, което искаме“, обяснява уебсайтът.

Много анализатори смятат, че така наречената климатична криза и Covid-19 ще дадат на Елита възможност да следва политика на екстремна изолация, разрушаване на икономиката и отказ от идеята за собственост, прокарвайки принудително наблюдение и ваксинации.

Естествено факт-чекърите на Reuters и BBC (това е клеймо от известна марка на особено отвратителни фалшификатори) отричат ​​всякакви слухове за плановете на “Голямото нулиране” и съобщават, че инициативата “Great Reset” е "измислена от привърженици на конспиративни теории", тъй като била разработена едва през юни 2020 г.  „През юни 2020 г. принцът на Уелс и ръководителят на годишната среща на върха в Давос стартираха инициатива, призоваваща пандемията да се разглежда като шанс за това, което те нарекоха “Голямото нулиране на глобалната икономика“, се казва в доклад на BBC.

Едновременно с тези изявления, в мрежата започнаха да се случват странни неща: сякаш по команда от Twitter и уебсайта на WEF всички препратки към “Голямото нулиране” и идеите за живот без собственост започнаха да изчезват.

Публикация мистериозно изчезна от Twitter-а на WEF: "Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи. Ето как нашият свят може да се промени до 2030 г." публикувана през 2016 г.  Но за щастие има уеб архиви, които помнят всичко. Същото всажи и за статията „8-те прогнози за света през 2030 г.“, която бе скрита от уебсайта на WEF, но благодарение на WEB архива все още можеше да бъде намерена.

Изчезнаха и други публикации, които по едно време бяха опровергани от проверяващите фактите (факт-чекъри) на Би Би Си и Ройтерс, но скоро те станаха реалност. Тогава статиите на самите факт-чекъри започнаха да изчезват. Джейми Редман завършва със съвет: „Не вярвайте на нищо, което медиите казват и спрете да се подчинявате!“.
 

Световен икономически форум - медицински фашизъм

Автор: Генади М.
 източник: Телеграм