На 3-ти септември, 16:57 минути българското ПРАВИТЕЛСТВО успешно блокира клипа ми за Делян Пеевски (клип на име „Аз, ГОСПОДАРЯТ Ви“ – историята на Делян Пеевски).
Правилно прочетохте. Не лицето Пеевски, а самата ни изпълнителна власт, самата ни държава е накарала YouTube да блокира клипа и той да не може да бъде гледан! 

Как правителство в малка страна може да определя на световна корпорация какво да сваля – нямам представа. За какво 'нарушение' е свален клипът – не ти казват.

Обжалвах, чаках – нищо. (Скоро ще пусна и кадри как изглежда това блокиране – обжалване като комуникация с платформата.)

И това не е всичко. Преди месец, на 2-ри август YouTube изтри клип от 2022-ра година, за което получих и предупреждение за изтриване на целия канал (т.нар strike). Клипът се казва „Мистериите на тъмната мрежа“.

Точно така – 2 години клипа съществува свободно и изведнъж се оказва, че наруша някакви правила.

Какви – не ти казват. Обжалвах – нищо.

Като към това добавим и вече полученият strike за друг клип – „Тъмната страна на маската“ и пълната демонетизация, това значи, че всеки момент целия канал може да бъде изтрит. Не само за ново съдържание, а за клип, който да кажем съм качил преди 3 години.

И това е без останалите заплахи, закани и друг натиск може би някой друг ден ще разкажа.

И след като правителството ни ми сваля клип е време да взема гадно и тежко решение. Ако искам поне да опитам труда на целия ни екип да оцелее.

1-во: Идните дни ще изтрия 30, може би 40 клипа, които смятам, че са най-рискови, докладвани и с вероятно да доведат до изтриване на канала. С времето – изтриваните клипове вероятно ще растат. Не че е гаранция, че няма и за другите да се захванат, но поне е опит.

Това е сумарно почти една цяла година работа на мен и екипа ми и може да предположите как се чувствам.Качвам ги в платформата, благодарение на чиито абонати са и създадени. Пейтриън.

2-ро: Колкото и да не искам – минимум временно ще спра да правя разследваща журналистика и политически клипове с изключение на вече започнатите.

Благодаря на всички Ви! Съжалявам. Опитах.

Източник: Станислав Цанов – Фейсбук