Ръководство за насоките на общността на ЕС съветва да не се използват думи като Мария или Коледа. Според него трябва да сме съпричастни към нехристияните. В момента документът се преработва.

Комисията за „равни възможности“ на Европейския съюз смята думи като Коледа и християнски имена като Мария за дискриминационни. Ръководство, написано и публикувано от Съюза на равенството, заявява, че има за цел да осигури „приобщаваща комуникация“, в която хората „независимо от пол, цвят на кожата, религия или етническа принадлежност“ са едновременно „оценени“ и „признати“. Служителите на Европейската комисия не трябва да приемат, че всички са християни и съответно да празнуват християнските празници. Необходимо е човек да бъде „чувствителен” към хората, които не принадлежат на християнството.

Според ръководството думата Коледа трябва да се избягва, oсвен това не бива да използвате имена, които са присъщи само за една религия, като например „Мария и Йоан“. В този случай „Малика и Хулио“ били по-подходящи. След бурни протести комисарят по равните възможности Хелена Дали засега оттегли „насоките“ си. Няколко членове на Европейския парламент са подали официална жалба.

Очевидно силите, реално ръководещи съюза искат да претопят цивилизацията и културата ни.

Всичко това се случва на фона на постоянно увеличаващите се внезапни и непровокирани, много често смъртоносни нападения от мигранти с нож над нищо неподозиращи европейски граждани, включително и деца.

„Сега е толкова често, че става трудно да се скрие от медиите... и на хората отдавна им е писнало!“