Перу официално определи трансджендърите като „психично болни“. Оказа се, че все още има места по Земята, където разумът се е съхранил. На 10 май правителството на Перу актуализира списъка със състояния покрити от здравната застраховка, който от 2021 г. предлага предимства при лечение на психични разстройства, и добави към тези заболявания транссексуалните хора.

Естествено, LGBTQ+ групите веднага избухнаха от недоволство и организираха протест пред министерството на здравеопазването на Перу, а либерастките масмедии навсякъде по света ги подкрепиха.

„Това е указ, който ни връща три десетилетия назад“, каза Хорхе Аполая, говорител на Collective Pride March, базирана в Лима правозащитна група. „Не можем да живеем в страна, в която ни смятат за болни“, каза той. „Психично разстройство" бил остарял термин, отдавна официално изоставен от Световната „здравна“ организация.

„Това е регламент, който ни насилва... те ни позиционират като болни хора, сякаш имаме проблем“, каза 25-годишната Африка Накамура.

Междувременно германският LGBTQ+ политик Мартин Ноймайер гордо засне видео как облизва обществени тоалетни в жп гара.

С лозунги като "Това не е болест, това е разнообразие!" и "Ние сме транс и не сме болни", протестиращите блокираха за няколко часа оживената алея пред министерството.

LGBTQ бета мъж се мисли за пепелник

„Настояваме за отмяната на този трансфобски и насилствен указ, който противоречи на нашите транс идентичности в Перу“, каза активистката Джана Камачо от Coordinacion Nacional LGTBIQ+ пред AFP.

LGBTQ мъж се държи като бебе в градския транспорт

Вместо да се радват, че се опитват да им помогнат, тези човешки дегенерати протестират.

Правителството каза, че няма да отмени указа. Служителят на здравното министерство Карлос Алвадрадо обясни пред АФП, че това ще „премахне правото на грижи“.

Та сега, според вас, психично болни ли са въпросните създания, или ги приемате като естественото разнообразие в природата, което трябва да се насърчава? Споделете вашето мнение в коментарите, за да не ни обвинят в пристрастност!