Д-р Дейвид Мартин: „Държавите-членки нямат възможност дори да прочетат черновата на Пандемичното споразумение, до момента, в който трябва да гласуват за него. Няма никакво публично представяне на проекта на документа, всичко се извършва на затворени врати. Това на вас демократично ли ви изглежда? Разбира се, че не е!

На хората е забранено да направят своето информирано съгласие. Публичният дебат е изхвърлен през прозореца. Държавите няма да знаят за какво гласуват.

Помните какво се случи с договорите за COVID ваксините със Pfizer, нали? Никой дори в европарламента нямаше възможност да ги прегледа, а за обикновените граждани да не говорим. Въпреки това безумие държавите членки ги ратифицираха на сляпо. И сега заради тези обвързващи договори Pfizer съди Полша и Унгария, че не спазват задължението си и не купуват уговорените количества ваксини.“

Не е трудно да се досетите какво ни чака щом подпишем и Пандемичното споразумението. Пред него договорите за ваксини ще ни се видят като детска приказка.