Това е първата от общо 6 лекции от срещата на 12.10.2024 г. „Бъдещето в нашите ръце“-в х-л Мериан Палас, Стара загора.

В предложеното тук видео говоря за цифровизация, дигитализация, изкуствен интелект и Пакта за бъдеще на ООН, от гледна точка на нормативните регулации и сроковете за изпълнение на плановете.

В момента в България и във всички държави по света се извършва трансформация на администрацията чрез цифровизация и дигитализация. Това налага в системите за обработка и съхранение на данните ни да бъде въведен изкуствен интелект или както е по-правилно да се нарича „алгоритъм“, който ще трансформира аналоговата информация под формата на говор, изображение, звук и т.н. в цифрова информация. Темите разглеждат на какъв етап се намираме, от въвеждане на новите технологии за трансформация на тази информация; кои и какви са нормативните документи, приети от България и от Европейската комисия; какво трябва да се случи до 2025 г. и до 2030 г., според приетите нормативни регулации.

Във видеото говоря и за нов проекто-закон за достъп до електронните бизнес услуги, свързани с електронния пазар и за Пакта за бъдеще на ООН.

Очаквайте и още:

1. Поредица от видеа с отговори на зададените в залата въпроси от всеки лектор.

2. Видеосрещи, в които ще можете да вземете участие в платформа, която ще ви посочим скоро.

3. Видео-интервю с известен изследовател, автор, защитник на естественото здраве и активист срещу СЗО и глобалните диктатури.

автор: адв. Нина Ламбова