Поредното доказателство в колко болно и деградирало общество живеем е налице:

Предизвиканата от лекарства секреция на мляко от гърдите на трансджендъри е толкова добра, колкото майчиното мляко за бебета, твърди NHS Trust към болниците на Университета в Съсекс в писмо до активисти, публикувано в доклад на британския мозъчен тръст Policy Exchange.

Медицинският директор на здравния тръст Рейчъл Джеймс твърди, че коктейлът от лекарства с рецепта, който мъжете приемат, за да станат жени и за да произвеждат мляко, е „подобен на естествените хормони, които насърчават лактацията, когато бебето се роди“.

„Наличните доказателства показват, че млякото е сравнимо с това, произведено след раждането на бебе,“ пише Рейчъл Джеймс в писмото, изпратено до „Деца на трансджендъри“ миналия август.

Биологичните мъже, които искат да кърмят, трябва първо да приемат хормони за развитие на млечните жлези и след това да приемат високи дози домперидон или метоклопрамид, за да стимулират производството на мляко. Нито едно лекарство не е одобрено за тази употреба, въпреки че понякога се предписва на биологични жени, които имат проблеми с кърменето.

Въпреки това производителят на домперидон, Janssen, предупреждава пациентите, че лекарството „може да причини нежелани странични ефекти, засягащи сърцето на бебето, което се кърми“ и „трябва да се използва по време на кърмене само ако вашият лекар прецени, че това е изключително необходимо“.

USHT застана зад твърденията си, че транс млякото е също толкова добро, колкото кърмата на жените. „Ние стоим зад фактите на писмото и цитираните доказателства в тяхна подкрепа“, се казва в изявление, публикувано в неделя.

Тези доказателства включват няколко стари статии, сравняващи млякото, произведено чрез индуцирана лактация с майчиното мляко след раждането – очевидно не правейки разлика между млякото, произведено от биологични жени и това, произведено от биологични мъже – и препоръката на Световната здравна организация за кърмата (която тръстът нарича „човешко мляко“) за храните за кърмачета.

Тръстът също така цитира проучване от 2022 г., което установява, че няма „видими странични ефекти при кърмачета“ на кърмещи транс жени. Критиците обаче посочиха, че проучването е продължило само пет месеца и не включва дългосрочно проследяване. Повечето писания по темата „не са разглеждали какво има в самото мляко“, заяви медицински експерт пред Daily Mail.

Групата призна, че политиката ѝ се основава на съвети от „външни организации“, въпреки че не ги назова. Съобщава се, че USHT е първият здравен тръст в Обединеното кралство, който приема термина „раждащи хора“ като част от усилията си за приобщаване.

Осъждайки твърденията на тръста на NHS като „небалансирани и наивни“, ръководителят на отдела за равенство и идентичност на Policy Exchange Лоти Мур разкритикува организацията за „компрометиране на правата на жените и защитата на децата“ чрез насърчаване на опасни практики.

„Благосъстоянието на детето винаги трябва да има предимство пред политиката на идентичност и оспорваните системи от вярвания, които не са основани на доказателства“, каза тя пред Daily Mail.

Източник: Обективно.бг