Хакерите, които са наети за да тестват системата за социален кредит за сигурност, са шокирани от това, което научават по време на работата си. Те решават да снимат няколко екрана с известни личности, които вече прехвърлят пари и акции в системата. Системата е в бета тест в момента (т.е. финкционира, но не е публикувана официално). Хакерите разкриват, че до 6-12 месеца контрольорите ще причинят събитие от голям магнитут, което ще накара много хора по света да страдат (физически, психически, финансово...) за да предложат "решението" си - системата за социален кредит, в която искат всеки един жив човек да бъде ригистриран. Това ще замести паспорти, здравни сертификати и книжки, банкови сметки, криминален статус и т.н. Образец – Китай.

*Tim Foyle - Име (аватар най-вероятно), което звучи като tin foil - алуминиево фолио. По принцип този термин се използва от последователите на мас медиите като обида към всеки, който търси истината. Апропо, алуменеувото фолио наистина предпазва от вредните вълни на рутера - можете сами да пробвате.
* Когнитивен дисонанс - Сблъсък в съзнанието на индивида между установено познание или вяра по дадена тема и новодошла информация. Съзнанието отблъсква новопостъпилата информация тъй като тя противоречи на установените убеждения.
* Гидеон - прякора на един от хакерите, които предават информацията и скрийншотовете. 
* Игрите на глада (The Hunger Games) - Филм от няколко части, който разказва за приключенията на Катнис (главната героиня). Всяка година владетелите на държавата избират отбори от двама души от всеки регион да се състезават в игрите на глада, от които излиза само един победител. Те трябва да оцелеят в дивото, да си намерят храна и да се бият с противника докато камери ги наблюдават и предават на живо "представлението". Този филм и израз стана синоним на предстоящата зима и идните години...

Видеото и поясненията са взети от #ОтвъдОградата

Original video from #Inspired

Посетете и сайта на нашите партньори-будители: https://bgprevedi.com