I. Военният комитет на НАТО обяви:

- „Светът навлиза в нова епоха, в която нищо не може да се предвиди, планира и контролира. В следващите 20 години народите на държавите-членки на НАТО и партньорите от AUKUS (Австралия, Британия, САЩ) трябва да „очакват неочакваното и непредвидимото“, заради което е нужна милитаризация на цялата икономика, включително частния сектор, социалния живот, културата.

- В указания период НАТО, плюс Индо-тихоокеанските партньори (Австралия, Нова Зеландия, Япония и Република Корея), плюс доскоро неутралните европейски държави (Австрия, Ирландия и Швейцария) трябва да трансформира своите отбранителни системи и доктрини за ... нападения от страна на Русия.

- Трансатлантическото 5-месечно учение „Непоколебим защитник“ с мащаб от 90 хиляди войници от натовските държави върху 2 континента дава началото на следващия 20-годишен период на нова Студена война срещу Русия.

II. Униженията на военния министър Тагарев във Вашингтон.

1. Посрещна го незначителен афроамерикански чиновник на високи токчета, и нито една американска телевизия не прояви интерес към визитата му.

2. Чрез подкаста на НПО-то „Атлантически съвет“ Тагарев обеща на своите американски чорбаджии: Фалшификация на историята на България и цялата образователна система с цел „изкореняване“ на признателността към Русия като освободителка на българите и защитничка на тяхната държавност;

- Предостави територията на България за нови US бази (вероятно по Черноморието) и обслужваща ги инфраструктура под формата на пътища, жп линии и нефтопроводи.

III. Третият вектор на атаките срещу българската държавност:

- Лъжата „Шенген“ узаконява нахлуването на мюсюлмански нашественици от две посоки – от изток, откъдето те прииждат всеки ден, но и от запад – по Дъблинското споразумение.

- Истинската цел на Шенгенското споразумение – ликвидиране на националните държави в Европа.

И още – в „Отвъд заглавията“ с Магдалена Ташева: