Това не е майтап и от години будните хора, които стадото нарича конспиратори, предупреждаваха че ще се случи. Вече е съвсем официално, поради силния (на всичко отгоре и почти безплатен) ефект на някои натурални препарати и начините им на взаимодействие с други лекарства, в Европейския съюз влиза ново правило, според което се забраняват стотици традиционни билкови продукти, съобщава BBC. Европейският закон има за цел да "защити" потребителите от възможните вредни странични ефекти от твърде многото билкови лекарства, които се предлагат на пазара.

Производителите и практикуващите лечение с билки се страхуват, че това може да ги принуди да излязат от бизнеса. Проучвания показват, че само във Великобритания около една четвърт от възрастните са употребявали билкови лекарства през последните две години, като са си ги набавяли основно от магазини за здравословни храни и аптеки. Законът ще обхване широко използвани продукти като валериана, жълтия кантарион, както и традиционни китайски и индийски лекарства. Целта е (уж) да се акцентира върху безопасността на потребителите, поради мощното действие на някои билкови препарати, както и заради начина по който те взаимодействат с конвенционалните лекарства (т.е. с тоскичните химикали на Фармафията). Жълтият кантарион например може да повлияе на ефекта на противозачатъчните хапчета, докато гинкобилобата и женшенът имат подобен ефект върху лекарството Варафин, което разрежда кръвта. От сега нататък в продажба ще бъдат само продутките, които са одобрени от Регулаторната агенция по медицина и здраве. Производителите ще трябва да докажат, че продуктите им са направени според строгите стандарти и съдържат ясно обозначената доза. Ще бъдат одобрени лекарства само за леки заболявания като кашлица, простуда, мускулни болки или проблеми със съня (а всичко останало ще се купува с космически надценки заради патентите на корпорациите).

Разбира се, COVID-19 също е строго забранено да се лекува натурално, с каквото и да било. В някои демонократични държави като Австралия например, за подобно прегрешение докторите заминават директно зад решетките. Че кой ще си инжектира експерименталките (наричани измамно ваксини), ако официално имаше лекарство, особено пък безплатно като билките...