В няколко държави вече е въведено условието човек да има цифрова самоличност (Digital ID), за да влиза в социалните мрежи. В Нигерия дори не може да проведеш телефонен разговор, ако нямаш такава. Голяма част от българите са наясно, че цифровата самоличност е елемент от дигиталния концлагер, в който Глобалистите искат да затворят целия цивилизован свят. Затова се очаква опитите за въвеждането ѝ у нас да бъдат посрещнати с бурни протести.

Разбира се, за да избегнат този неблагоприятен сценарий, властите ще си послужат с доказалия се класическия метод за манипулация на масите: „проблем-реакция-решение“. Схемата е много проста – „първо“ се създава обществен проблем, на който хората със сигурност ще реагират, а след това им се предлага като най-очевидно „решението“, именно заради въвеждането на което, е изфабрикуван проблемът. По този начин населението бива манипулирано само да пожелае собственото си поробване – уж за „общото благо и повишаване на сигурността“.

Така бяха въведени тестовете и ваксините за COVID-19 – под предлог „борба с вируса“.

Така бяха въведени пръстовите отпечатъци за личните документи и рентгените по летищата – за „борба с тероризма“ и „по-голяма безопасност“. (Естествено, първо инсценираха атентатите от 9/11)

Случаите на отвлечени деца и загубили се възрастни хора с Алцхаймер се използват, за да се въведе чипирането (виж Швеция).

Случаите с масова стрелба в училища и на обществени места пък се инсценират, за да се отнеме оръжието от населението (виж САЩ).

Това са само малка част от примерите за прилагане на метода „Проблем-реакция-решение“. Сега искат да въведат цифровата самоличност при използване на социалните мрежи, но трябва да накарат някак обществото само да го пожелае. С цел да „осъзнаят нуждата от сигурност в интернет“, на хората ще им бъдат представени няколко потресаващи случая на кибертормоз.

Мнозина от вас сигурно са гледали подкаста на Любомир Жечев с Ясмин Кирилова – жертва на кибертероризъм и заплахи за убийство. Случаят, разбира се, е истински и кибертормозът, който Ясмин е преживяла, е отвратителен. Но забележете как се акцентира, че личността на „тролката“ не е потвърдена и как тя си е направила множество фалшиви профили, чрез които да тероризира и други хора. По този начин гражданските права на Ясмин е невъзможно да бъдат защитени.

Скоро очаквайте да се появят още много подобни случаи. Това ще бъде раздухано от медиите с цел да привлече вниманието на обществото и склоняване към по-леко приемане на дигиталната самоличност – уж за да се „повиши сигурността в мрежата“.

Не ме разбирайте погрешно. Най-вероятно Любомир Жечев и Ясмин Кирилова са напълно откровени в подкаста. Просто искам да подчертая, че сега тепърва предстои в медийното пространство да се появяват случаи на: тролене, кибертормоз, педофилия и т.н., съгласно стария и изпитан метод „Проблем-реакция-решение“.

По същество, те искат всеки да се идентифицира биометрично преди да публикува в социалните мрежи, за да е лесно проследим, ако се изказва против правителството и статуквото, но ще ви го продадат като „борба с киберпрестъпността“. Полицията в Австралия вече дори разполага с екипи за борба с терористи, които следят за „теоретици на конспирацията“, пишещи против ваксините.

Дигиталната самоличност ще се изисква още при пазаруване в интернет, за пътуване в градския транспорт и за използване на много други обществени услуги. Постепенно всичко ще бъде свързано с вашия кредитен рейтинг, определящ правата, ограниченията и качеството ви на живот.

Точно както бавно се сварява една жаба, така и капанът на дигиталния концлагер ще щракне незабележимо около нас…

Автори: Илиян Недев, Невена Станчева и Дарина Йорданова