Докато ни занимават с пpeстpeлките между Кирчовци и Караджов се случват наистина много сериозни неща. Започвам с основната новина от днес. Европейският парламент прие резолюция, с която призовава Европейския съвет да се съгласи да започне процес на преразглеждане на учредителните за ЕС договори. Засега тя няма задължителен характер, но показва адски притеснителна тенденция. 

Едно от най-важните искания е да се премахне правото на вето върху решения за общността. Изтъкваната от евродепутатите причина е да не се стига до ситуации като тази, в която унгарският премиер Виктор Орбан успя да блокира поне временно петролното ембарго срещу Pycия. Разбирайте да се премахне и последния инструмент на здравомислещите за съпротива.

Освен това ЕС ИСКА повече правомощия в областта на здpaвepпaзвaнето, енергетиката, отбраната, социалните и икономическите политики. Тоест и да избягаме от CЗO, разни болни чиновници да ни налагат лoкдayни и всякакви безумни рестрикции. 

Евродепутати искат също да се предостави на Парламента правото да инициира, изменя или отменя законодателство, а също и пълни права за съвместно вземане на решения относно бюджета на ЕС. Сиреч каквото ни пречи като законодателство на джендъризмите си го променяме по свое усмотрения и непослушните ги наказваме финансово за назидание.
 
Със сигурност ще ви е интересна реакцията на българските депутати. Александър Йорданов очаквано подкрепи промените. На другия полюс беше консерваторът Ангел Джамбазки. Той смята, че промените са път към съюз на двойните стандарти, на бюрокрацията и ляволибералната диктатура. Джамбазки заяви, че неговата група иска Европа на суверенните държави и на нациите. Другите не се изказаха.
 
Сами разбирате, че Европа твърдо върви към федерализация. Те вече дори не го крият. Ето какво казва Верхофстат: 

"Европа не е подготвена за утрешния ден. Той не е ден на националните държави, а на империите, независимо дали това ви харесва или не. Китай е империя, Индия е империя, Съединените щати са империя, Pycия иска да бъде също. В такъв свят само ЕС, който не се базира върху единодушието, правото на вето и подобни инструменти, може да оцелее."

Глупавият чиновник не разбира, че силата на Pycия, CAЩ и Китай се базира на техните ресурси. Това показва и друг опасен момент. Франция и Германия откровено искат федерален съюз, при който периферията буквално изчезва като всякаква идентичност. Мислете му, защото именно ние сме тази периферия!

Другото важно нещо е от България. Бюджетната комисия отложи гласуването на проекта на „Има такъв народ", който на практика щеше да блокира работата по приема на еврото. Проектът предвижда планът да не се прилага до приемането на анализ за ефектите от това.

Стигна до предложение на Йордан Цонев от ДПС да се преформулира до седмица предлагания текст, така че хем да се иска анализ, който да показва ефектите в различни сфери от приемането на еврото, хем да не се спира плана по прилагането му. Тоест отново ни прецакаха!
 
Депутатът от БСП Кристиан Вигенин също предложи да се вземе друго решение предвид и променената политическа обстановка, при което „Има такъв народ" напуска управлението. Той посочи, че ако се стигне до предсрочни избори, няма да има действащ парламент и подготовката за еврото ще бъде блокирана. Прекрасно звучи! Значи е крайно време да се махате!

Как да се махнат по-бързо ли? Ами на първо време трябва всички да сме обединени и задружни като прoтecтиращите в град Янджоу (съседен на Пекин) / Китай. Където след масови пpoтecти властите се принудиха да отстъпят от Koвид мepкитe и да отменят безумния лoкдayн. Сега хората отново могат да пътуват и да се върнат по работните си места в столицата. Отново повтарям - в Китай! А там знаете, че властите хич не обичат пpoтecтитe. Ние какво чакаме да стане?

~ Toдop Бeлeнcки ~ (източник Телеграм)