След разследване, проведено през 2021, правителството на САЩ публикува официални документи за това как Китай е откраднал ДНК-то на милиони американци с китайски тестове за ковид.

Оказва се, че кражбата на ДНК от гражданите с тестове за ковид е въпрос на национална сигурност.

В доклада се посочва, че китайското разузнаване се е сдобило с ДНК профилите на гражданите (вкл. деца и възрастни) от 180 държави, тъй като повечето тестове са били китайско производство, а именно на фирмата BGI. Разследването започва през 2021. Установява се, че „програмата за тестване“ е финансирана от американското министерство на здравеопазването (NIH) като „изследователска програма“ на южнокорейската фирма GenBody. Геномните данни на американците са били директно трансферирани към чужди разузнавателни агенции.

България попада в тези 180 държави, от които е откраднато ДНК на гражданите с „тестове за ковид“. Въпросът е към кои чужди разузнавателни агенции са изпратени българските биоданни.

ДНК Кражба

ДНК на гражданите е възможно най-личната и ценна биометрична информация, която може да се събира от тях. Чрез ДНК профилите гражданите могат да бъдат биометрично проследявани, наблюдавани и контролирани. Ето защо Пентагонът предупреждава военните да не си правят домашни ДНК тестове, защото не се знае в кои чужди бази данни могат да попаднат техните ДНК профили, а това застрашава националната сигурност на страната. Това обяснява защо президентът Еманюел Макрон и Олаф Шолц отказват да се подлагат на тестове за ковид.

Въз основа на ДНК информацията, събрана с тестовете, може да се създаде (вече е създадено и се използва) генетично насочено оръжие. Първите данни за използвано такова оръжие е срещу уйгурската малцинствена общност в Китай.
Във всеки „тест за ковид“ има нано-структури (нано-пори), които копират ДНК честотата на индивида и директно я изпращат към чужда база данни (в случая китайска база данни). ДНК честотата се дигитализира и може да се използва в насочено ДНК оръжие, което поразява конкретен човек или група от хора само по тяхното ДНК излъчване.
Целият ковид цирк беше инсцениран за да има повод за масови ДНК тестове. В България основно бяха използвани китайски и корейски „тестове“.

Може би е време и българското министерство на отбраната да забрани на военните да си правят „тестове за ковид“ и домашни ДНК тестове, защото по този начин се застрашава националната сигурност на България.

Източници: 1, 2, 3

Автори: Невена Станчева и Дарина Йорданова