Наскоро попаднахме на интересна статия в сайта на БНР. От нея става ясно, че Българското национално радио (институция финансирана от собствения ни джоб) напълно „безплатно“ се е ангажирало да адвокатства на СЗО и шефа ѝ Тедрос Гебрейесус. Екипът на радиото взел, че се „самосезирал“ заради изтекло в ТикТок видеоклипче, в което директорът на Световната (анти)здравна организация хладнокръвно и в прав текст казва, че „някои държави използват бустерни дози, за да убиват деца…“.

Както виждате, думите му са толкова ясно изречени, че дори авто-субтитрите на Youtube нямат две мнения по въпроса. Какво прави нашето „мило“ радио обаче, вместо да защитава националния ни интерес и живота на българските децата, то се захваща да смуче от пръстите си аргументи в защита на частната фарма организация, помпозно наречена СЗО. Започват едни безумни убеждавания, че Тедрос не бил казвал такова нещо, че ние не трябвало да вярваме на очите и ушите си, а само на официалния транскрибиран текст (където, разбира се, всичко е изрязано). Изобщо „фактчекърите“ на БНР, както сами са си написали под статията, поемали „ангажимент за проверка на твърдения, които могат да подведат слушатели и читатели по важни теми.“ Странно как на последна инстанция този „благороден“ ангажимент вместо да защитава аудиторията им, винаги работи за чужди корпоративни интереси. Всъщност именно това е и основното предназначение на така наречени „фактчекъри“, които от години се използват от системата, за да прикриват неудобните истини.

На жалките отрепки стоящи зад статията и медията напомняме, че националното предателство се наказва със смърт, особено когато води след себе си такава…