Както небезизвестният полк. Николай Марков отбеляза в едно от последните си интервюта, ние се намираме в пета технологична революция. Съвременните военни действия не се водят с конвенционални оръжия, въпреки че само такива кадри се тиражират по мас-медиите. Най-модерните оръжия са с насочено действие, т.е. могат да поразяват биологични цели, определени по техните индивидуални физически характеристики. Ето защо, който притежава по-голям набор от биометрични данни, има по-голяма власт върху населението.

Разбира се, в началото събирането на подобна информация ще се прави с оправданието, че е „за повишаване на нашата сигурност“. Но да ви вземат биометричните данни, уж за паспорт, далеч не е безобидно. Първо ще започнат с лицево разпознаване, пръстови отпечатъци и снимка на ретината (всички помним филма „Специален доклад“ и как Том Круз буквално трябваше да си смени очите, в опит да надхитри системата).
Крайната цел обаче е още по-коварна: преминаване към ДНК паспортизация и пълен контрол над населението чрез новите оръжия от петата технологична революция.

Според полк. Марков, на този етап хората в България, които са наясно за каква военна технология става въпрос, се броят на пръстите на едната ръка.

Да не забравяме и факта, че въвеждането на паспорти с биометрични данни не беше подложено на обществен дебат у нас. А на всичко отгоре е и противоконституционно, тъй като Конституцията гарантира неприкосновеността на личния живот (към който спада информацията за тялото ни).

Самоназначилото се правителство се готви да усвои милиони евро за въвеждане на биометрични паспорти. А в същото време нито то, нито народът разбира истински какво значи да предадеш толкова чувствителна информация в чужди ръце…

полк. Николай Марков в студиото на ПИК TV

Гледайте и този видеоклип, направен по темата: