Доц. Сарийски гостува в „Отвъд заглавията“. Предаването разглежда две теми:

1) Глобалният IT срив на 19 юли

2) Какво ни готви програмата за управление на преизбраната за още 5 години Урсула фон дер Лайен.

Защо глобалният IT срив на 19 юли порази само критичната инфраструктура (транспортни системи, банки, борси и даже болници) на Запада?

Грешен (дефектен) ъпгрейд или планиран стрес тест на западните системи бе извършен от регистрираната в Тексас компания Краудстрайк? Над 300 млн компютри по света са поразени от „обновяващия“ файл C-0000291? Колко милиарда загубиха фирмата и нейните управители?

Защо в Русия и Китай нямаха поражения?

Доц. Сарийски обяснява популярно как да избегнем „Синия екран на смъртта“ при повторна атака с „ъпдейт“, каквато със сигурност ще последва.

Преизбраната за президент на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен предложи убийствена програма за деиндустриализация и разоряване на европейските икономики. Държавите от ЕС ще трябва да плащат годишно по 0.25% от своя БВП на Украйна за издръжка на режима на Зеленски. За България тези 0.25% са равни на около 460 млн лв годишно.

Препоръчваме за гледане и гостуването на доцента при Ивелин Николов:

Нужен е РЕСТАРТ на СИСТЕМАТА, защото тя ще ни прави все по-бедни?

Лъжа е, че българите плащат ниски данъци? Тепърва ще ги увеличават, защото системата не може да издържи?

Печелят от това да сме бедни и болни?

Икономиката ни ще става все по-слаба? Защо?

Системата може да се рестартира? Как?

Асен Василев ни отдалечи от еврозоната със счетоводни хватки в бюджетите му? В момента в политиката ни разиграват театър по план? С каква цел?