Предоставяме на вниманието ви една нестандартна, но интересна алтернативна версия за златото на Доган.

Както стана известно, на митницата бяха задържани 125 кг злато, превозвано от мулето Митьо Димитров. Предполага се, че това е част от златото на Ахмед Доган, който го е събирал с години. Защо „Соколът“ събира жълтия метал и защо в неговите сараи има затворени стаи, в които никой не може да влиза?

Както е добре известно философът Доган задълбочено се занимава с езотерика и окултизъм. В интервютата със Светослава Рудолф, той споменава за своите окултни интереси.

Смята се, че напоследък Доган се е задълбочил в популярната сред езотериците книга „Как се постига безсмъртие – най-пазената тайна на илюминатите“. Произведението е написано от мистериозния автор Стивън Дарси и е публикуано в няколко сайтове, занимаващи се с духовни учения, а също така се разпространява в аудио-вариант в YouTube. В книгата се разкрива тайното учение на илюминатите за постигане на вечен живот чрез използване на така нареченото моноатомно злато. То се получавало от металическо злато чрез съответните (ал)химически преобразования и пречистване с „Царска вода“. Моноатомното злато се пиело – „злато за пиене“ (or potabile), за да може златните атоми да навлязат в клетките на тялото и да се образува трета предпазна златна верига в ДНК, като по този начин се осигурява дълъг живот без болести.

Учението как се получава и употребява моноатомно злато се разпространява тайно, за да не може твърде много хора да станат безсмъртни и Земята да се пренасели. Сигурно затова златото на много държави е прибрано в западни трезори и никой няма достъп до него. Поради същата причина в доста държави са сключени концесии за добиване на злато, и то непрекъснато се изнася от тях.

Както знаем Ахмед Доган е на 70 години. Този факт сам по себе си е достатъчен, за да запали неговия интерес към осигуряването на дълъг живот без болести. Вероятно агент Сава се занимава от години с езотерика и затова се беше изолирал в сараите си?

Автори: Невена Станчева, Дарина Йорданова и Илиян Недев