Наскоро попаднахме на следното заглавие в сайта 24chasa.bg „Стоп на ръста на заплатите иде с много неваксинирани: бъркат в джоба на всички“. Надолу в статията четем „антиваксърството  прави 4 пробойни в българската икономика; светът губи 2,3 трилиона долара заради забавената ваксинация; обмисля се по 1000 лв. бонус на пенсионери, ако се ваксинират“.

Четем и се чудим как е възможно в 21 век все още да се намират заблудени души, вземащи на сериозно подобни медии и не е ли крайно време да направим списък с всички национални предатели, за да си получат един ден заслуженото? Ето ви няколко въпроса за размисъл, ако все още не може да различавате пропаганда и ПР статии, маскирани като „новини“:

- За какво им е на „24 часа“ да насаждат омраза в обществото, създавайки епитети и разделяйки го на ваксъри и антиваксъри? Какво печелят българските граждани от подобни „вести“ и за чии интереси работи въпросната информационна платформа? Къде отидоха журналистическата етика и принципа за неутралност?

- Как световната икономика губи 2,3 трилиона заради забавена ваксинация, след като единственият печеливш от нея са корпорациите производители? Защо всички мерки и ограничения, с които властите умишлено съсипаха икономиката, здравеопазването и образованието, са обвързани с принуда да се използват нечии продукти? Какво общо има оборота да речем на Pfizer и благосъстоянието на населението, че държавата така активно да ни принуждава инжектирането на ваксините им? От кога функцията на властите е да защитават корпорациите, а не на гражданите, не беше ли това фашизъм?

- Защо правителството е склонно да дава на пенсионерите по 1000 лв. бонус за ваксинация, а никога досега не се е сещало да им даде дори половината от тази сума, например за коледа? Щом държавата е толкова загрижена за тях, не е ли редно да им предлага бонуси, за да се хранят здравословно, вместо да си инжектират съмнителни лекарства?  

Разбира се, за едно будно съзнание въпросите са риторични. Ясно е, че същите фондове, които управляват корпорациите, произвеждащи ваксините, управляват както медиите, така и политиците, чиято единствена функция винаги е била да защитават интересите им.
Но както обичаме да казваме у нас, „не е луд този, който яде баницата“. Проблемът може да изчезне бързо, само ако народът рязко смени отбранителната позиция и предприеме пряка атака срещу всички замесени по веригата, докато накрая стигне и до поръчителите. Не го ли направим възможно най-скоро, алтернативата, пред която сме изправени е деспотизъм и потискане на свободата, в мащаби, които даже Оруел не е сънувал.

Като за начало нашият екип ще се погрижи да направи списък с всички национални предатели, включващ медии, журналисти, експерти, доктори, политици, изпълнителна власт и др. Нека да знаят, че хората помнят престъпленията им и рано или късно ще им бъде потърсена равносметка!

Следва продължение…